Az amerikai részvényeket shortolni kell, az orosz és a japán részvények viszont vonzók Jim Rogers szerint. A legendás befektető figyelmeztetett, ha jön az újabb összeomlás, az nagyobb lesz, mint ahogy azt most elképzeljük.
Befektetési szempontból az amerikai részvénypiac most a legrosszabb választás. Sőt, ez az a piac, ahol az árfolyamok a legmagasabban is vannak. Ehhez képest más piacok, mint Japán, vagy Oroszország sokkal jobban néznek ki, mivel jóval többet estek.

Rogers, aki még Soros György mellett a Quantum Fund alapítója volt, úgy véli, az amerikai részvényeket shortolni kell, Japánnal és az orosz piaccal viszont nem ez a helyzet. Az előbbi már 75 százalékot esett a csúcsokról. “Ki akarja shortolni az orosz részvényeket? Én veszek” – jegyezte meg.

Kína kapcsán is optimista a befektetési szakember, melyet egész egyszerűen a 21. század legfontosabb országaként jellemzett. Figyelmeztetett azonban, hogy a kínai fejlődés útja göröngyös lesz.

Rogers még Észak-Koreáról is pozitív gondolatokat osztott meg, szerinte egy nap nagyon gazdagok lennénk, ha betáraznánk az ország fizetőeszközéből.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy sokkok, válságok a jövőben is lesznek, a következő nagy összeomlás pedig szerinte súlyosabb lesz, mint ahogy azt most elképzeljük.

Forrás: portfolio.hu