Olasz strandokon húzták fel a brit lobogót, hogy így tiltakozzanak az EU egyik abszurd törvénye ellen.
Az észak-olasz Liguria megye tengerparti vállalkozói különös módját választották annak, hogy az Európai Unió ellen tiltakozzanak. A privát strandokon felhúzták a Union Jack-et, azaz az Egyesült Királyság zászlaját.

A múlt hónapban az luxemburgi székhelyű Európai Bíróság úgy határozott, a magánkézben lévő olasz strandokat multinacionális cégek is üzemeltethetik a jövőben.

A nem állami kézben lévő strandokat eddig csak és kizárólag olasz családok birtokolhatták, ám úgy tűnik, hogy mostantól osztozkodniuk kell a multinacionális cégekkel is.

Mi mind britek vagyunk. Nem értünk egyet az ostoba brüsszeli technokratákkal, akik a helyi vállalatokat akarják ellehetetleníteni.” – áll az Il Secolo helyi lap számában.

Idáig generációról generációra szálltak a helyi privát strandok, a várossal kötött szerződésüket pedig rendszeresen megújíthatták a családok. Az egyenlő esélyek miatt hozta meg a multikat támogató döntését az Európai Bíróság, holott tisztán látszik, hogy itt is csak a multiknak akarnak kedvezni.

Nem azért húztuk fel a brit zászlókat, mert ki akarnánk lépni az unióból, szimplán tudatni szeretnénk, hogy valami nagyon nincs rendben, és meg kell reformálni azt.” – írja az olasz újság.

Az utolsó, Brexit előtti közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy az olaszok csaknem fele (48 százalék), ha tehetné kilépne az unióból.