Hozzávalók / 4 adag

Almás zselé
0.5 kg alma (hámozva, kockára vágva)
0.25 db citrom (a recepthez két darab citromszelet kell)
1 ek cukor
1 kávéskanál vanília kivonat
15 g zselatin
275 ml habtejszín
1 db tojásfehérje
2 ek víz

Áfonyás zselé
50 dkg áfonya
40 g cukor
15 g zselatin
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 ek víz

Elkészítés

Almás zselé
Az almát és a citromszeleteket két evőkanál vízzel nagyon alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk, majd a citromot dobjuk ki. 30 perc párolás után botmixerrel turmixoljuk össze az almát, és adjuk hozzá a vaníliát.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük fel. A tejszínt és a tojásfehérjét keverjük hozzá az almás krémhez.
A zselatint meleg vízben oldjuk fel, és ha kell, alacsony láng felett addig kevergessük, míg fel nem oldódik. Ha az almás krém már kellőképpen lehűlt, keverjük el benne alaposan a zselatint, és tegyük egy órára hűtőbe.

Áfonyás zselé
Az áfonyát fedő alatt nagyon alacsony lángon pároljuk meg. Botmixerrel pürésítsük. A cukor hozzáadása után tegyük vissza alacsony lángra melegíteni. Adjuk hozzá az előzőleg meleg vízben feloldott zselatint és a két evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt. 2-3 percig alacsony lángon rotyogtassuk. Miután kész, hűtsük le.
Egy kisebb, de mély sütiforma oldalát hideg vízzel nedvesítsük be. Vegyük ki a hűtőből a két krémet, és mindkettőt kicsit keverjük fel. Az edény aljára kanalazzuk bele az almás krémet, majd rá az áfonyásat. Az kerül majd alulra. A képen latható egy harmadik fajta krém. Az csak saját ötlet. A két krém maradékait összekevertem, és díszítésként még hozzáadtam a többi krémhez.
2 óra hűtőben való pihentetés után tányérra vagy tálcára fordítsuk ki.