Julian Assange, a Wikileaks alapítója bejelentette, hogy a múlt héten megölt Seth Rich volt a forrás, aki kiadta a Demokrata Nemzeti Bizottság-ról kiszivárogtatott E-maileket. Assange 20.000 dollárt ajánlott fel annak, aki olyan terhelő bizonyítékkel szolgál a demokratákról, ami bizonyítja, hogy közük van az informátor meggyilkolásához.
Seth Rich apja az NBC négyes csatornájának nyilatkozott melyben elmondta, hogy a rendőrség elmondása szerint fia rablógyilkosság áldozat lett, viszont a támadó nem vette el fia óráját, pénztárcáját vagy hitelkártyáját.

Seth Rich-t a Demokrata Nemzeti Bizottság munkatársát júliusban lőtték le Bloomingdale-ben. A rendőrség azt az információt adta ki, hogy az áldozat egy rablógyilkosság következtében halt meg. Julian Assange most bejelentette, hogy a történet nem ilyen egyszerű, ugyanis Rich volt az, aki kiadta a Demokrata Nemzeti Bizottságra nézve terhelő e-maileket, minek következtében a bizottság több tagja lemondott.

Ez az első alkalom, hogy a Wikileaks kiadja egy informátora nevét, de ebből kerekedhet végül a legnagyobb világbotrány, hiszen a szálak egészen Hillary Clintonig vezethetbek.

Forrás: pamelageller.com