A Prologis Inc. aktív portfóliója a közép-kelet-európai régióban a második negyedév végén 4,35 millió négyzetméter volt, a folyamatban lévő fejlesztéseket is számítva, a cég portfóliója elérte a 4,52 millió négyzetmétert - közölte a logisztikai ingatlanvállalat csütörtökön az MTI-vel. 
A Prologis a második negyedévet a kelet-közép-európai régiót tekintve operatív portfóliójának 94,8 százalékos kihasználtságával zárta, ami a piac stabilizálódását mutatja és tovább erősíti a vállalat helyzetét a régióban - tették hozzá. 

A negyedévben a vállalat több mint 400 000 négyzetméternyi logisztikai területet adott bérbe, ami az előző év azonos időszakához képest 7 százalékos emelkedést jelent. 

A második negyedévben a Prologis négy új logisztikai ingatlan építését kezdte meg, amelyek összterülete több mint 123 000 négyzetméter, ebből Magyarországon a 21 ezer négyzetméteres Prologis Park Budapest-Sziget fejlesztés zajlik. 
Az első negyedévben megkezdett fejlesztésekkel együtt a vállalatnak 9 ingatlana áll építés alatt, amelyek összterülete eléri a 217 000 négyzetmétert. A fejlesztések túlnyomó része már létező Prologis parkokban történik, amelyek a legjelentősebb logisztikai piacok vonzáskörzetében helyezkednek el. 

A Prologis Inc. saját közlése szerint világszerte vezető az ipari ingatlanok területén, a vállalat a 2016. június 30-i adatok alapján húsz országban, konszolidált alapon, vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül mintegy 62 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A vállalat több mint 5200 ügyfelének ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket, köztük logisztikai szolgáltatóknak, szállítmányozási cégeknek, kiskereskedőknek és gyártó vállalatoknak.

MTI