Első munkanapján kérte meg a főnöke a muszlim gyakornokot, hogy vegye le a fejkendőjét, ám az erre nem volt hajlandó, így sikeresen kirúgatta magát.
A német város, Luckenwalde önkormányzata felvett egy muszlim nőt egy hat hetes szakmai gyakorlatra, amelynek keretében egy migránsokat segítő programban vett volna részt. A 48 éves nőnek már az első munkanapján sikerült kirúgatnia magát, hisz mikor főnöke megkérte, hogy vegye le a fejkendőjét, ő erre felbőszülten úgy reagált, hogy vallása miatt nem hajlandó ezt megtenni férfiak jelenlétében.

Elisabeth Herzog-von der Heide, a város polgármestere nem sokat teketóriázott és kirúgta a palesztin nőt.

“Az iszlám fejkendő egy vallási jelkép, holott az én városom vallásilag semleges, és az is kíván maradni” – fogalmazott a polgármester.

A muszlim gyakornok kirúgását a CDU-s migránssimogató, Sven Petke ellenezte leghevesebben, szerinte semmi jogalapja nem volt a nő kirúgásának.

A Deutsche Welle által szemlézett nyilatkozatában elmondta, hogy a bíróság korábban elrendelte, hogy a személyes meggyőződés és az egyén által hordott ruhadarabok nem tekinthetők probléma forrásának.

A szélsőjobboldali német párt, az AfD azonban megvédte a polgármestert:

“Ameddig meg van tiltva, hogy a városháza szobáiban feszület legyen elhelyezve, addig a muszlimoknak sem szabad engedményeket tenni. A polgármester tiszteletet érdemel, nem pedig szidalmakat” – fogalmazott Thomas Jung, a párt egyik parlamenti képviselője.