Öt nap – ennyi idő állt az első edzését kedden megtartó Leonel Pontes rendelkezésre a DVSC bajnoki mérkőzéséig, amelyet szombaton este a sereghajtó MTK ellen vívott meg a gárda. 
Mit lehet ez alatt a nyúlfarknyi idő alatt esetlegesen változtatni egy futballcsapat arculatán, ez a kérdés motoszkált leginkább a Nagyerdei Stadionba kilátogató szurkolók fejében. Mivel csupán az eltiltott Tisza helyén kezdett más játékos, mint egy hete Mezőkövesden, nyilvánvaló volt, hogy a portugál szakvezető egyelőre bízik a két meccsre beugrott Herczeg András kezdőcsapatában.

Benyomták az MTK-t

A héten a Naplónak azt nyilatkozta Pontes, harcos Lokit szeretne viszontlátni a gyepen, s ezzel nem is volt gond a találkozó első húsz percében. A debreceniek beszorították ellenfelüket, sokat mozogtak, azonban a kapu előtt nem voltak elég határozottak, így elmaradt a várva várt hazai vezetés. A labdarúgás íratlan törvényei szerint ilyenkor szokott jönni egy kósza kontra, amelyet gólra vált az ellenfél: Hrepka passzát Vogyicska Bálint fejelte a kapuba, a hajdúságiak kapusa, Danilovics csak belekapni tudott a labdába, hárítania nem sikerült.

Tökéletes hideg zuhanyként érte a vendéglátókat a 35. percben bekapott gól, görcsösen hajtottak a szünetig az egyenlítésért, de az nem jött össze egyelőre.

Jöttek a csereemberek

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a fővárosiak teljes visszahúzódtak a kapujuk elé, a DVSC pedig gyűrte, gyömöszölte ellenfelét, eredmény nélkül. Húsz perccel a lefújás előtt Pontes harcba küldte a sérülésből visszatérő csapatkapitányt, Szakály Pétert, akinek agilitása hamar meghozta az eredményt. A 75. percben a középpályás szabadrúgását az Castillion kotorta a hálóba, némi szerencsével, aki egy minutummal korábban állt be, vagyis a csereemberek hozták össze az egyenlítést.

A mérkőzés hátralévő részében óriási offenzívába kezdett a Debrecen, hogy megszerezze a győztes találatot, ugyanakkor az MTK ellencsapásaiban is ott volt a gólveszély. A végére maradt az 1-1, amitől egyik fél sem volt maradéktalanul boldog. Leonel Pontes szerdán máris újra leülhet a Loki kispadjára, ugyanis 18 órától a piros-fehérek a Szombathelyi Haladást fogadják, reméljük, a szombatinál több sikerrel.

OTP Bank Liga, 5. forduló
DVSC – MTK 1-1 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 4091 néző. Vezette: Karakó (Erős, Szalai)

DVSC: Danilovics – Kuti, Brkovics, Mészáros, Korhut – Djelmic, Jovanovic (Szakály, 69.), Szekulics, Horváth Zs. (Castillion, 74.) – Kulcsár, Takács (Ferenczi, 56.)

MTK: Hegedűs – Okuka (Vogyicska, 22.), Poór, Vukmir, Vadnai – Vass, Kanta, Borbély, Korozmán (Jakab, 82.) – Torghelle, Hrepka (Szatmári I., 65.)

Gól: 0-1 Vogyicska (35.), 1-1 Castillion (75.)

Sárga lap: Jovanovic (45.), Korozmán (50.), Ferenczi (67.), Borbély (74.), Kanta (75.), Vukmir (76.), Vadnai (82.), Torghelle (92.)

Mesterszemmel

Leonel Pontes: – Az első közös meccsünk volt, természetesen mindenki szeretett volna győzni. Az első félórában több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, egy hiba után azonban labdát szerzett az MTK, és a kontra végén gólt szerzett. A döntetlenért harcoltunk, majd amikor sikerült betalálnunk, akkor a győzelemért hajtottunk. Még csak három közös edzésen vagyunk, a későbbiekben sokkal reálisabb képet lehet kapni a csapatról.

Teodoru Vaszlisz: – Fegyelmezetten játszottunk, jól zártuk a széleket, a DVSC-nek nem volt helyzete. Tudtuk, hogy veszélyes beadásai vannak ellenfelünknek, de ezt megakadályoztuk. Fontos volt, hogy végre megszereztük az első találatunkat. Nyugodtan mentünk szünetre, mindent megbeszéltük, majd a második félidőben egy szabadrúgásból kaptunk egy olyan gólt, amire felkészültünk. A meccs előtt lehet, hogy aláírtam volna a döntetlent, de utólag van hiányérzetem.