A levelezés újabb részletére derült fény
A Clinton Alapítvány anyagi támogatóit különleges bánásmódban részesítette a Hillary Clinton vezette amerikai külügyminisztérium - derül ki az ABC amerikai televíziós csatorna beszámolójából az egykori first lady elektronikus levelezésére hivatkozva, amelyet a külügyi tárca a Citizen United nevű konzervatív csoport kezdeményezésére egy bírósági határozat nyomán adott ki. 

Az e-mailek bepillantást engednek a Clinton Alapítvány és Hillary Clinton bizalmas munkatársainak közvetlen kapcsolataiba Clinton külügyminisztersége idején. 

Az elsőként az ABC által - még szombaton este - nyilvánosságra hozott dokumentumok egyikéből, a Clinton legfőbb bizalmasának, Huma Abedinnek küldött, 2010 decemberében keltezett, egyik elektronikus levélből például az derül ki, hogy Doug Band, a Clinton Alapítvány akkori vezető tisztségviselője potenciális vendéglistát állított össze a Hu Csin-tao kínai államfő tiszteletére 2011 januárjában a Fehér Házban adott díszvacsorára, és a listán három olyan vezető üzletember szerepel, aki dollármilliókat adományozott a Clinton Alapítványnak: Bob McCann, az UBS bank akkori elnöke, Judith Rodin, a Rockefeller Alapítvány elnöke és Hikmet Ersek, a pénzátutalásokkal foglalkozó globális cég, a Western Union elnök-vezérigazgatója.     

A Clinton Alapítvány honlapja szerint a UBS 500 ezer és egymillió dollár közötti összeget ajánlott fel a Clinton-család magánalapítványának, a Rockefeller Alapítványtól 10-25 millió dollár közötti összeg érkezett a kasszába, a Western Union és alapítványa pedig 1-5 millió dollár közötti összeget adományozott.  A levelekből az is kiderül, hogy az adományozóknak még a vacsoraasztal körül is előkelő helyet szántak. Így például azt kérték, hogy Judith Rodint Joe Biden alelnök asztalához ültessék. 

Az ABC megkereste Doug Bandet, a Clinton Alapítvány akkori vezető tisztségviselőjét, aki nem kívánt válaszolni a televízió munkatársainak. A Clinton Alapítvány jelenlegi szóvivője, Craig Minassian azt mondta, "az e-maileknek nincs közük a Clinton Alapítvány mások életét világszerte jobbá tevő munkájához". 

A külügyminisztérium közölte: nem tudja kiadni a szóban forgó díszvacsora résztvevőinek listáját.