A hálószobán kívüli beszélgetés a szexvágy kulcsa – derül ki egy friss tanulmányból. Sari Cooper szexterapeuta nyolc tippet gyűjtött össze, amelynek segítségével a szexuális vágy fokozható.
1. A szexre és az intimitásra kijelölt idő kapjon helyet a naptárban is. Érdemes minden héten előre kijelölni azokat az időpontokat, amikor a szexuális együttlétre sor kerül. Az intim időre legalább kéthetente fontos időt szakítani.

2. Kapcsoljuk ki a telefont. A telefon mellett pedig lehetőleg minden egyéb elektronikus eszközt is. A cél az, hogy csak a másikra tudjunk figyelni.

3. Hangolódjunk a játékra. Az egész napos stressz a munka és a gyerekek miatt feszültséget okozhat, ezért fontos, hogy az ember lelkileg is ráhangolódjon a randira, és pozitívan álljon az élmény elé.
4. A szemkontaktus fontos. Ha hosszú ideje nem volt már együtt a pár, a szemkontaktus segíthet abban, hogy újra intim kapcsolatba kerüljenek egymással.

5. Bizonyos határokat meg kell húzni. Számos zavaró tényező lehet, ha intim percekre kerül sor. A gyerekek, a macska, a kutya, a rokonok, a munka… érdemes megbeszélni, mi áll a nyugodt együttlét útjában, és azt átmenetileg kizárni ezekre az időkre.

6. Jó tudni, kit mi izgat fel. A legtöbb ember – akár friss, akár régi kapcsolatba van – nem beszél arról, mi izgatja fel igazán. Márpedig ezt érdemes megosztani a partnerrel, még ha zavarba ejtő is esetleg…

7. Egy spontán kaland közösen feldobja a kapcsolatot. Az együtt átélt örömök rengeteget segítenek abban, hogy jobban tudjon kötődni egymáshoz a pár, és így a vonzalom is erősebb legyen. A spontán programok különösen hasznosak.

8. Egy kis frissítés… A kezdetekben az izgalom, a pezsgés és a vágy az újdonság varázsához kapcsolódott: érdemes néhány új ruhadarab, parfüm, ékszer segítségével frissíteni egy kicsit a dolgokat, és máris újra fellobban a láng.

VIA