A nyári szünet után ismét Kormányinfót tartott Lázár János. A sajtótájékoztató kezdetén elismeréssel szólt a kormány nevében minden magyar sportolóról, aki részt vesz a riói olimpián. Persze az öndicséret sem maradt el: a Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért rá, hogy az elmúlt évszázadban nem volt olyan kormányzat, amely ennyit költött volna az adófizetők pénzéből a sportra. Az olimpia után áttekintik a magyar sport helyzetét, megvizsgálják, miben segíthet a kormány.
Az, hogy Orbán Viktor Rióba megy az olimpia végére, szimbolikus, hiszen meg kell győznünk a világot, hogy Budapest alkalmas olimpia rendezésére – mondta Lázár.

Azt is kijelentette, hogy a második negyedévben 2,6 százalékos növekedés volt, magához tért a gazdaság néhány, korábban rosszul teljesítő ágazata. Az adósság folyamatosan csökken, 75 százalékon áll, és finanszírozási költségei is csökkentek. 4,37 millió ember dolgozik, 4-600 ezer munkahely jött létre, 5,1 százalékra csökkent a munkanélküliség.

A magyar vállalkozók mindig a foglalkoztatás költségeinek csökkentését kérik, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak van is erre vonatkozó előterjesztése, a kormány kész ezt megtárgyalni és érdemben értékelni.

Orbán Viktor meg fog bízni egy minisztert, hogy állítson össze kormányprogramot a 2018-2028-as időszakra, írja le, mit kínálnak az országnak.

Azzal, hogy a kormány kettévált gazdasági és stratégiai kabinetre, hónapok óta tartó vitákat sikerült lezárni – közölte Lázár. Folytatják a kórházfejlesztéseket, milliárdokat költenek erre. A következő esztendő nagy kihívása lesz az e-számla bevezetése, 2018. január 1-én kerülne erre sor.

Úgy tűnik, Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos korántsem vált kegyvesztetté: a miniszter arra is kitért, hogy meghallgatták a romastratégia állásáról.

Megkezdődött a népszavazásra való felkészülés – jelentette ki Lázár. Segítségre van szüksége a kormánynak annak megakadályozása érdekében, hogy Magyarországra ezreket vagy akár százezreket telepítsen be – állította a miniszter. Szerinte Brüsszelben nem megállítani, hanem megszervezni akarják a bevándorlást, néhány tagállam gazdasági érdekeinek megfelelően.

A magyar kormány ebben a „csatában” a választópolgárok szavazata nélkül, egyedül gyenge

– mondta. Arra is kitért, hogy szerinte mi egy „igazi demokrata” dolga: a népszavazáson való részvételre és az emberek meggyőződése szerinti szavazásra való buzdítás. Az ellenzéki pártok trollkodnak és meg akarják buktatni a népszavazást – magyarázta  Lázár János.

Forrás: 24.hu