A zuglói önkormányzat alkalmazásában áll a PM pártalapítvány két kurátora, a posztokat valószínűleg az ő kedvükért hozták létre Karácsony Gergelyék. A polgármesteri kabinet az átlagoshoz képest kétszer nagyobb, van hely tehát a tagoknak, szimpatizánsoknak önkormányzati állásra.
A Magyar Idők megtudta: a PM pártalapítványának, a Megújuló Magyarországért Alapítványnak két kurátorát, Kéri Andrást és Temesvári Szilviát is alkalmazza a kerület. Kéri a belső üzemeltetésen osztályvezetői, Temesvári a polgármesteri kabinetben pedig csoportvezetői posztot tölt be; információik szerint a beosztásokat az ő foglalkoztatásuk érdekében hozták létre. Összehasonlításként: a területileg legnagyobb önkormányzat, az óbudai kabinetjében kilencen, míg a lélekszámban legnagyobb önkormányzat, az újbudai kabinetjében tizenketten dolgoznak.

Húsz fős kabinet, álomfizuk, luxusjárgányok

A PM társelnöki tisztét is betöltő Karácsony húsz fős, az átlagos gyakorlathoz képest kétszer nagyobb polgármesteri kabinetet tart fent. A kabinetnek két fideszes – az egyik alpolgármesteri minőségben – és nyolc szocialista tagja van, a többiek viszont egyéb megbízottak. Karácsony három főtanácsadót is alkalmaz: Szokolay Örs városfejlesztői, Rácz Mónika gazdasági és Sinkovits Péter, a sportügyekért felelős főtanácsadó alpolgármesteri szintű, csaknem hatszázezer forint körüli juttatásban részesül. A polgármesteri kabinetet pedig Németh Zsolt, a Népszava főszerkesztőjének, Németh Péternek a fia vezeti hasonló díjazásért. Az egyik polgármesteri tanácsadó Mercedes AMG-vel, a baloldali alpolgármester BMW 5-össel, az egyik baloldali képviselő Lexus terepjáróval furikázik,a polgármesteri kabinetvezető pedig 3-as BMW-vel látható.

„Gergő, te ezt azért nem látod mindennap, mert nem jársz be dolgozni, vagy megint szándékosan vezeted félre az embereket?” – kérdezte a helyi Fidesz.

Emlékezetes: Papcsák Ferenc korábban többször felhívta a figyelmet arra, hogy kétmilliárd forint plusszal adja át Zugló kasszáját, és arra kérte a helyieket, „árgus szemekkel figyeljék” Karácsony munkáját.

Magyar Idők Fotó: Facebook Főkép: Kummer János/24.hu