Julian Assange a Wikileaks alapítója kijelentette, hogy olyan információk kerültek a birtokukba amelyek kiadása után elkerülhetetlen lesz, hogy letartóztassák és vádat emeljenek a demokrata elnökjelölt Hillary Clinton ellen.
Assange az ITV vele készített interjújában elmondta, hogy a dokumentumok ellenőrzése után nyilvánosságra hozzák azokat és garantálja, hogy azok hatására Hilarry Clintot le fogják tartóztatni.

A Wilileaks már nyilvánosságra hozott 30.322 e-mailt Clinton privát levelezéséből, de azt még befolyásának köszönhetően megúszta a demokrata elnökjelölt.

Assange nem mondja meg, hogy kitől kapták a bizalmas anyagokat, az ITV-nek azt elárulta, hogy az  e-mailek eljuttatója felhatalmazta a szervezetet azok nyilvánosságra hozatalára, ám a kilétét a Wikileks alapító nem árulja el a biztonsága érdekében.

Az előző kiszivárogtatás után Loretta Lynch főügyész minden bizonyíték ellenére kijelentette, hogy nem fogja megvádolni Hillary Clintont, ezért döntött úgy a Wikileaks további terhelő bizonyítékokat hoz nyilvánosságra.

A Wikileaks régóta szálka az amerikaiak szemében. Julian Assange évek óta Ecuador londoni nagykövetségén él ahonnan nem adják ki.

Forrás: anonews.com