Egy héten belül öt erőszakos támadás volt Németországban.
A legutóbbi merénylet Ansbachban történt, egy zenei fesztiválon. Ansbach rengeteg amerikai családnak ad otthont, valamint amerikai katonák is állomásoznak ott. A dzsihadista hátizsákja tele volt robbanóanyaggal, szerencsére a 2500 fős fesztiválra nem engedték be, de így is egy tucat embert megsebesített.

Mind az öt merényletet migráns követte el. Vegyük sorra:
- Ansbach – 27 éves szíriai férfi
- München – lövöldözés – iráni-német férfi
- Hambug-Bréma vonaton – késes támadás – 22 éves bevándorló
- Reitlingen – machetés támadás – iraki-német férfi
- Würzburg – baltás támadás – 17 éves afgán férfi

És 2015 novemberében ki mondta, hogy szeretettel várjuk a bevándorlókat? Még ellenőrizni sem kell őket, csak jöjjenek, legyenek minél többen szeretetben. Angela Merkel német kancellár, és a gyakran emlegetett “nyitott kapuk politikája”.

Tetőzve az amúgyis kaotikus helyzetet, a a német vezetés legnagyobb problémának azt tekinti, hogy egyre több ember válik a támadások hatására migránsellenessé. Valóban nehéz lehet megérteni, hogyan fordulhat ilyen elő, főleg a kormány szócsöve, Ulrike Demmer kijelentése alapján, miszerint “az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el, a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai”. Merkelék még mindig úgy gondolják, hogy menekültek jöttek az országba, és őket simogatni kell, hiszen nagy lehet rajtuk a nyomás.

Itt merül fel szintén egy kérdés, hogy Merkel tulajdonképpen kiknek az élén áll, kiknek az érdekeit képviseli? Németországét vagy Eurábia muszlimjaiét?