A Petőfi Rádió legújabb felfedezettje Balogh Borka. A bársonyos hang tulajdonosa, Borka a Lets this be the last song c. produkciójával varázsolta el a vájtfülü zsűrit, többek között a sokat próbált Borcsik Attila „Izilt”. (A dal ide kattintva hallgatható meg!
Hetvennégy produkcióból válogatta ki a győztes dalt a zsűri ebben a hónapban, amely annak dacára nyerte el a figyelmet, hogy angol nyelven íródott. Bár a siker útja hosszú és göröngyös, a Saját Zenéd rajtgépként repíthet az országos ismertség felé minden magyar előadót. A Petőfi Rádió zenei szerkesztője júniusban is több tucat előadó zenei mintáján vágta magát keresztül, míg eljutott Borkáig.

A reflektorfény azonban nem csak egy győztes kiváltsága, a No Sugar zenekar szintén kiérdemelte a zenei főszerkesztő figyelmét. “Még említést érdemelne a gyergyószentmiklósi No Sugar, akik már egy kiforrott, rutinos zenekar, nagyon egyben vannak, és a hangzásuk is rendben van. Jó lenne, ha Magyarországon is megismernék őket” – emelte ki Izil. A No Sugar bebizonyította, hogy az országhatárokon túl ível a tehetség.

A Saját Zenéd júliusban is folytatódik, célja továbbra is a magyar – határon innen és túli – tehetségek felkarolása és bemutatása. Mindezt nemcsak az országos rádióban, hanem a Petőfi live-on keresztül online formában is. Borkával már a jövő héten találkozhattok bemutatkozó videójában.

Ha neked is van parlagon heverő vagy titkolt zenéd, amivel épp készülsz kitörni, ne habozz! Keresd a petofilive.hu-t, és töltsd fel! Izil hallójáratait biztosan nem kerüli el.