Érdekes kép­ződ­mé­nyekre let­tek fi­gyel­me­sek a Go­ogle Earth térk­pén a szem­fü­les ama­tőr ku­ta­tók. A 125 km-es for­má­ció leg­in­kább egy el­süllyedt vá­ros­nak vagy gigantikus UFO leszálló pályának tűnik.
Az egyik YouTube felhasználó, még egy videót is készített a “leletről”, amelyben azt boncolgatja, hogy mi lehet. A formáció 4 km-es sávokból áll, mintha gigantikus csövek hevernének a víz alatt. Szerinte biztosan nem természetes alakzatról van szó, hiszen túl szabályos…

A ufosightingsdaily.com szerkesztője természetesen földönkívüliek titkos bázisának, sőt egyenesen rejtett városának gondolta. Mivel a hely közel van Mexikó partjaihoz, (nagyjából 15 kilométerre), a korábban a környéken zajló tömeges UFO-észlelésekkel hozta összefüggésbe.

A kevésbé elrugaszkodott fantáziájú kommentelők közt azonban akadt, aki inkább egy ősi civilizáció letűnt városának gondolta, ami még a világtengerek megemelkedése előtt, vagyis jóval az utolsó jégkorszakot megelőzően virágozhatott a térségben. Ezzel magyarázza a közép-amerikai indián kultúra különös felemelkedését..


Forrás: ripost.hu