Táska, toll, „tornacucc” – ezeket gyűjtik a hátrányos körülmények között élő gyermekeknek augusztusban és szeptember első felében a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének munkatársai a területi irodákban - közölte a szervezet az OrientPress Hírügynökséggel.
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a gyűjtést augusztus 1-től szeptember 15-ig szervezi. A közlemény szerint a területi vöröskeresztes irodákban várják az adományokat hétfőtől csütörtökig 8.00 és 15.30, és pénteken 8.00 és 13.00 óra között. Ha valakinek nem felel meg az időpont, kérik, egyeztessenek telefonon a területi szervezet munkatársaival.

A vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek szeretettel fogadnak mindent, ami a kisdiákok iskolakezdését segíti: iskolatáskát, tollat, ceruzát, füzetet, rajzlapot, festéket, körzőt, vonalzót; íróeszközt, torna-, rajzfelszerelést és tisztasági csomagot.

Az összegyűlt tanszereket mindenütt a területen élő családok kapják, velük személyesen veszik fel a kapcsolatot a vöröskeresztesek. Augusztus végétől folyamatosan keresik a szülőket, hogy átadják az adományt - olvasható a tájékoztatásban.

Forrás: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezet