Riasztó elemzést tett közzé az IMF Olaszországról. A szervezet szerint Olaszország lehet ami a görögök sorsára jut.
A IMF úgy véli Olaszország vesztét a növekvő migrációs nyomás, a belső piaci zavarok és a globális gazdaság lassulása fogja okozni. Az ország gazdasága 2020-ra a 2007-es szintre fog visszaesni-írják elemzésükben a kutatók.

A washingtoni székhelyű szervezet szerint Olaszország gazdaságát a bankok pénzügyi állapotának eltitkolása és a sok “rossz hitel” tette sebezhetővé. Az államadóság az ország GDP-ének a 133 százaléka ez csupán a görögöknél jobb.

Olaszországban nagyon alacsony gazdasági növekedés és szinte egyáltalán nincsenek beruházások. A munkanélküliség igen magas, országos átlagban 11 százalék, de vannak olyan régiók ahol megközelíti a 20 százalékot is. Az olasz kormány mégis bevándorlókat hoz az országba, akik a rendes fizetések harmadáért elvégzik a munkát.

Az IMF már kongatja a vészharangot “Ha Olaszország nem hajt végre sürgősen intézményi, adminisztrációs, pénzügyi, munkaerő-piaci és a banki reformokat, akkor hamarosan az összeomlás rémével kell számolnia és a következő ország lesz, ami a görögök sorsára jut.

Forrás: express.co.uk