Putyin még június 17.-én a Szentpéterváron tartott nemzetközi gazdasági fórum második napján elbeszélgetett a világ különféle pontjairól érkezett újságíróival. Megüzente, hogy a jelen szituáció folytatása pusztulást hozhat a világra, de a hírekben mégsem esett szó erről, de akkor majd most…
A videóhoz van magyar felirat


Véget ért a NATO-csúcs Varsóban és megállapodtak a felek, hogy még több katonát telepítenek Oroszország küszöbére, és hogy Oroszország, meg így Oroszország és még több haderő és együttműködés és stb. stb. egyértelmű az igyekezet, hogy provokálni akarják a medvét. Front vonal épül, építik a rakétarendszereket és Oroszország még csak néz, de lehet nem sokáig.

Európa nagy veszélyben van. Ezt tudnunk kell. Minden értelmes embernek tudnia kell, hogy a Nyugat háborúra készül, hogy ez a védekezésnek mondott dolog, ez valójában támadó magatartású.

Jelen pillanatban hidegháború folyik, ha ezt nyíltan elismernék, akkor elismernék azt is, hogy fegyverkezési versenyben állnak, ami nem tenne jót a PR-nak.

A Nyugat tényleg úgy csinál, mintha nem készülnének semmire és elaltatja az embereket. Ha bejön, amit akarnak…csúnya ébredés lesz, azt meghiszem.