Pavel Sheremet épp autójával ment munkába, mikor a támadás érte. Az újságíró a belvárosban hajtott, amikor felrobbant vele a gépjármű.
Klasszikus maffiamódszerrel gyilkolták meg Ukrajna fővárosában az orosz újságírót, Pavel Sheremet. Autója indításakor működésbe lépett a robbanószerkezet, ami a levegőbe repítette az autót. A férfi azonnal szörnyethalt. Az autó az ukrán Pravda napilap főszerkesztőjévé, Alyona Prituláé volt, ő azonban nem ült az autóban. 

Egyértelmű, hogy egy előre beszerelt robbanószerkezet okozta a detonációt – mondta Anton Gerascsenko, parlamenti képviselő. 

Az ismert orosz újságíró-politikai elemző volt, aki leginkább Oroszország és Ukrajna kapcsolatával, valamint a posztszovjet tagköztársaságok fejlődésével foglalkozott.

A rendőrség előzetesen előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságnak minősítette az esetet. A hatóságok feltételezik, hogy rejtett robbanószerkezet okozta a detonációt. 

Az újságot 2000-ben alapította Pritula és a grúz származású ukrán újságíró Georgy Gongadze. Utóbbit 2000. szeptember 17-én gyilkolták meg.