Nőnek álcázott Iszlám állam harcosokat fogtak el az ellenzéki erők, miközben megpróbáltak elmenekülni a szíriai Manbij-ból. Az elfogásukra azt követően került sor, hogy 48 órát kapott a terrorista csoport, hogy elhagyja a stratégiai fontosságú várost.A férfiak teljesen fekete fátylakba öltöztek, és megkíséreltek a civilek közé keveredve elmenekülni a város északi részén, miután a koalíciós erők figyelmeztetést adtak ki, hogy hagyják el Manbij-t két napon belül.
A három férfiről készült felvételeket az amerikai támogatású Szíriai Demokratikus Erők hozták nyilvánosságra csütörtökön, mely katonai szervezet túlnyomórészt kurd harcosokból áll.

A videón a három férfi az ellenzéki harcosok előtt ül, miközben a fekete ruha eltakarja az arcukat, majd a fátyol nélkül láthatjuk őket sétálni, végül kénytelenek voltak megszabadulni az álcájuktól.


Az egyik elfogott harcos elmondta, hogy mesterlövész volt. A harcosoknak 48 órát adtak, hogy fegyvereikkel együtt elhagyják a várost mondván, hogy ez az utolsó esélyük, hogy élve kikerüljenek.

A harcosok többnyire figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést, és a városban maradtak, miközben élő pajzsként használták a civileket.

Manbij kulcsfontosságú szállítási útvonalon található az ISIS fellegvárának számító Rakka irányába, ezért kiemelt stratégiai jelentőséggel bír a város a terrorista csoport számára.

RT (@rt) által közzétett videó,

Nem ez az első alkalom, hogy ISIS harcosok nőnek öltözve próbálnak elmenekülni egy adott területről. Februárban Rámádiból menekülő harcosokat fogtak el, akik burkát viseltek és az arcuk ki volt festve.