A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: Európa vagy fellép és kőkeményen végrehajtja az európai érdekeket, vagy sokkal nehezebbé válik a helyzete, mint amilyen eddig volt.
Az Iszlám Állam szembe tudta állítani egymással az európai őslakosságot és a bevándorlókat. Minden merénylet mindkét oldalon radikalizál, mondta Nógrádi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: Európának lépnie kell, s ahogy a magyar miniszterelnök mondta: nem a virágok és a plüssállatok jelentik a megoldást. Az első 24 órában lehet sírni és gyászolni, de azután lépni kell. Európa a 24. óra utolsó perceiben van, vagy fellép és kőkeményen végrehajtja az európai érdekeket, vagy sokkal nehezebbé válik a helyzete, mint amilyen eddig volt.

Nógrádi György hozzátette: Németországban ősszel lesz a tartományi választás, s Merkel pártja jelenleg húsz százalék alatt áll, mert az embereknek elege van. Merkel most is azt mondta, hogy megérti az embereket, de a biztonságpolitikai szakértő szerint neki nem megértenie, hanem cselekednie kell.

Forrás: hirado.hu