Új kezdeményezést valósít meg a Dél-Békés Bike csoport július 23-án a mezőkovácsházi Fürdőfesztivál keretében: amatőr egyéni időfutam versenyt rendeznek szombaton 10 órától.
A versenyzőknek 1500: méter távolságot kell megtenniük egy lezárt útszakaszon a Borostyán Camping és Strandfürdőtől indulva. A megmérettetésre bármilyen kerékpárral, férfi és női kategóriában, két korcsoportban – 36 év alatt, és 36 felett – lehetett nevezni.

Az indulók mellett a szurkolók is nyereményekben részesülhetnek, mindenkinek érdemes lesz kilátogatni a programra. Cél a mozgás népszerűsítése nemcsak Mezőkovácsházán, hanem egész Dél-Békésben.

– A Dél-Békés Bike kerékpáros egyesület célja, hogy összefogja a dél-békési térség kerékpárosait és információkkal szolgáljon a kerékpársporttal kapcsolatban. Lendületben, csapatként dolgozva készülünk a kovácsházi programunkra is, bízunk benne, sokak tetszését elnyeri a kezdeményezés, és velünk mozognak ezen a napon (is) – emelte ki Béni Attila, a szervezők képviselője, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség hasznos szabadidő munkacsoportjának vezetője.

Az aktív sportolótól azt is megtudtuk, hogy a mezőkovácsházi verseny csak egyike az idei évre tervezett új programoknak, ugyanis a Calendula Terv keretében szeretnék fellendíteni a közösségi életet és azon belül is bővíteni a szabadidős lehetőségeket.

Az érdeklődők legközelebb a Medgyesegyházi Dinnyefesztiválon találkozhatnak a társadalmi felelősséget vállaló sportolókkal, szervezőkkel.