Egy 18 éves román fiú szabadszállási albérletében szóváltásba keveredett 57 éves lakótársával. Arcon ütötte, majd belerúgott az idősebb férfibe, aki a bántalmazásba belehalt.
Lakossági bejelentés alapján július 24-én megjelentek a rendőrök Szabadszálláson, a Mars tér egyik albérletében, ahol az ágyon fekve egy elhunyt férfit találtak.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 18 éves román állampolgár előző este közös albérletükben vitába keveredett az egyik 57 éves román lakótársával.

Ezt követően a gyanúsított a ház előtti árokparton arcon ütötte a férfit, aki ettől elesett, majd a földön fekvő sértettbe belerúgott, majd elment a helyszínről.

Lakótársaik a magatehetetlen sértettet az utcáról a házba vitték és ágyába fektették. Majd amikor észrevették, hogy társuk meghalt, a házból ismeretlen helyre távoztak.

A 18 éves román állampolgárral szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A férfi kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését beismerte, ezt követően őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatását.


police.hu