Megdöbbentő! Egy azon személy készítette a nizzai és a müncheni terrorról készült videót! Ez a személy pedig nem más Richard Gutjahr német újságíró, akinek nem mellesleg nem más a felesége az az Einat Wilf aki az izraeli Knesszet Függetlenségi és a Munkáspárt egyik vezető beosztású politikusa. 
A horvát Slobodna Dalmacija hozta be a közép-európai térbe azt az információt, amely szerint egy és ugyanazon ember készített videofelvételt, majd számolt be számos vezető média részére a nizzai és a müncheni vérengzésről. Richard Gutjahr német szabadúszó újságíró többek között a német közszolgálati tévében, az ARD-ben is visszatérően szerepelt a két merénylet kapcsán.

A liberális hangvételű spliti napilap hírportálja alternatív médiaként említi a forrásokat, amelyek rámutattak a két helyszínen készült felvételek mögött álló emberre. Ilyen például a liberálisnak semmiképpen sem nevezhető Veterans Today.

A Youtube-on elérhető egy videó is, amelyben feldolgozták a teljes történetet:


Gutjahr később a médiában igyekezett megmagyarázni – a Slobodna Dalmacija szerint -, hogy csupán véletlenül tartózkodott Nizzában, egy szálloda első emeleti szobájában, ahonnan tökéletesen meg tudta örökíteni amint kamion beleront a tömegbe. Ugyanígy a véletlen tette számára lehetővé, hogy Münchenben már az akció idején felvételeket posztoljon a Twitteren.

Az összeesküvés elméletek gyártóinak már ez is elegendő lenne, hogy aktivizálják magukat, azonban a források további információkkal szolgálnak. Kiderítették ugyanis, hogy Gutjahr felesége Einat Wilf, aki a Wikipédián fellelhető információk szerint az izraeli titkosszolgálat tagja és Simon Peres korábbi tanácsadója volt. Wilf 2007-ben pályázott a Zsidó Világkongresszus elnöki posztjára, amikor a szervezetet jelenleg is vezető Ronald Laudert választották meg.

Most akkor véletlen, vagy nem véletlen Richard Gutjahr jelenléte az elmúlt napok két legtöbb áldozatot követelő merényletének helyszínén? A francia és a német rendőrök vajon már beszélgettek vele?