A 15 éves gyereket még azelőtt ravatalozták fel Münchenben, hogy a szülei azonosíthatták volna.
A müncheni vérengzésben megölt 15 éves magyar fiú apja folyamatosan azt kérdezi:

Miért pont az én fiam?

Rafael Roberto az apjával többször is járt már abban a gyorsétteremben, ahol őt, a barátnőjét és a legjobb barátját is megölte a német-iráni férfi. Az apa azt is mondta, hogy a fia teljesen magyar, csak Münchenben éltek a magyar édesanyjával a szülők válása óta.

Rafael Roberto is a között a 9 ember között volt, akit péntek este gyilkolt meg a 18 éves német-iráni állampolgárságú Ali David Sonboly egy müncheni plázában.

Rafael István, a megölt fiú apja elmondta, hogy a kint élő rokonoknak nem engedték a hatóságok, hogy azonosíthassák a fiút. Nem adtak információt a magyar konzulátusnak arról sem, hogy az egyik áldozat magyar. Mire a család kiért Münchenbe, már egy temető ravatalozójában találták gyermeküket, annak ellenére, hogy még ők sem azonosíthatták.

A halálhír hallatán a fiú anyja idegösszeomlást kapott.

Nem tudja elfogadni, hogy a fia meghalt, folyamatosan őt hívja. Az anya jelenleg orvosi kezelés alatt áll.

Az apa szerint is a hamis Facebook-bejegyzés csalhatta fiát abba a gyorsétterembe. Rafael István hozzátette, hogy nem akar kártérítést, csak egy valamit kér a magyar konzulnőtől, hogy fiát magyar földben temethesse el. Szijjártó Péter külügyminiszter tegnap elmondta: a fiú hazahozatalát már el is kezdték intézni - írja a Szeretlek Magyarország.