Öten meghaltak és többen megsebesültek egy lövöldözésben a vajdasági Begaszentgyörgyön, egy kávézóban – értesült az M1 aktuális csatorna.
Az MTVA helyszínre tartó vajdasági tudósítója a hajnali rendőrségi közleményre hivatkozva elmondta: kora hajnalban, fél kettő körül a Nagybecskerektől (Zrenjanintól) mintegy 20 kilométerre lévő Begaszentgyörgy egyik kávézójába belépve egy 38 éves férfi tüzet nyitott egy gépfegyverrel.

Megölte feleségét és annak barátnőjét, majd vaktában lövöldözni kezdett.

Jelenleg öt halottról és 25 sérültről tudni, akik között súlyos esetek is vannak – közölte a tudósító.

A sebesülteket az újvidéki, a nagybecskereki és a kamenicai kórházba szállították.

A lövöldözőt őrizetbe vették, a helyszínelés még folyik.

Nebojsa Stefanovic belügyminiszter szombat reggel az üggyel kapcsolatban csak néhány részletet közölt, egyebek mellett azt, hogy az elfogott támadó törvényellenesen birtokolta a fegyvert, ugyanakkor nem volt semmilyen előjele annak, hogy hasonló támadásra készülne, korábban semmilyen rendőrségi ügye nem volt.

Azt mondta: “Megölök mindenkit!”

A szórakozóhely a lövöldözés idején éppen tele volt vendégekkel, 150-200-an lehettek odabent, egy helyi rendezvény miatt. Pósa Nándor mindössze két méterre állt a támadó volt feleségétől, akit először gyilkolt meg a férfi. Mint mondta: sokan először azt hitték, hogy petárdák robbantak. „Azt mondta, megölök mindenkit. Az egész egy pillanat alatt lezajlott. Az emberek pánikszerűen menekültek, nem is tudták felfogni, hogy mi is történik” – mesélte.

Mindenütt sebesültek hevertek

„Az éjszaka lövöldözésre ébredtünk a fiammal. Azonnal kirohantunk a házból. Mire ideértünk a kávézóba, az asszony már halott volt. Mindenütt sérültek hevertek. A mentők gyorsan kiértek, próbáltak segíteni az asszonynak, de már nem lehetett” – nyilatkozta az M1-nek egy helyi lakos.

A helyiek fegyverezték le a támadót

A támadó egyik rokona szerint az ámokfutó „csendes, nyugodt fiú volt”. A meggyilkolt asszonnyal nemrég váltak el, nyolcéves fiuk gondját közösen viselték. A kávézóban egyébként a helyiek fegyverezték le a támadót. Az el akart menekülni, de a rendőrök elfogták. A helyszínelés az MTVA helyszíni tudósítója szerint már befejeződött, de a rendőri jelenlét továbbra is jelentős.

Szerelemféltésről lehetett szó

A településen és az egész közép-bánsági körzetben háromnapos gyászt hirdettek.Nebojsa Stefanovic belügyminiszter szombat reggel az üggyel kapcsolatban csak néhány részletet közölt, egyebek mellett azt, hogy az elfogott támadó törvényellenesen birtokolta a fegyvert, ugyanakkor nem volt semmilyen előjele annak, hogy hasonló támadásra készülne, korábban semmilyen rendőrségi ügye nem volt.

VIA