A Kunszentmártoni Járási Ügyészség bíróság elé állította azt az alig tizennyolc évét betöltött túrkevei fiatalembert, aki 2015 ében egy akkor tizenhárom esztendős lánnyal szexuális viszonyt létesített Tiszakürtön.
A Kunszentmártoni Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki szexuális visszaélés bűntettében, ezért jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte pártfogói felügyeletét – tájékoztatta lapunkat Balázsné dr. Busku Terézia.

A megyei főügyészség sajtószóvivője megmagyarázta azt is, hogy a törvény büntetni rendeli azt a tizennyolcadik életévét betöltött személyt, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez. E bűncselekmény a szexuális visszaélés bűntette, mely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ez a cselekmény akkor állapítható meg, ha a kiskorú már betöltötte a tizenkettedik életévét, de a tizennegyediket még nem, és nem történt erőszak a szexuális cselekmény elkövetésekor, illetve az elkövető nem olyan személy, akire valamilyen formában rábízták a kiskorút – ismertette a vonatkozó jogszabályokat is Balázsné dr. Busku Terézia.