Folytatódtak az Európa Liga selejtezős meccsei, három magyar csapat is játszott a második fordulóban. A Debreceni VSC-TEVA hazai pályán 2-1-re kikapott a fehérorosz Torpedo Zsodzinától. A büntetőt is hibázó MTK Budapest 2-1-re kikapott Gyirmóton az azeri Gabala együttesétől. A Videoton viszont 2-0-ra nyert Felcsúton a szerb Csukaricski ellen.
Jobban nem is kezdhette volna a mérkőzést a DVSC, hiszen Tisza góljával már a második percben megszerezte a vezetést. Az első játékrész folytatásában két hatalmas helyzete is volt a hazai csapatnak, gólt mégis a vendégek rúgtak a félidő közepén. A fehérorosz kupagyőztes találata "megfogta" a debrecenieket, akik újabb komoly helyzetet már nem tudtak kialakítani a szünetig.

A második félidőben aztán jóval kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség, sőt az igazi veszélyt a vendégek néhány kontratámadása jelentette. A Loki teljesítménye csak ritkán hozta tűzbe a szurkolókat, és ahogy telt az idő, a drukkerek egyre gyakrabban füttyszóval adtak hangot nemtetszésüknek. A csattanó a végére maradt: a fehéroroszok szabadrúgásból két perccel a rendes játékidő vége előtt betaláltak, s ezzel megnyerték a meccset.

Gyimróton a vendégek kezdték jobban találkozót, melynek elején rögtön hatalmas helyzetet hagytak ki. Az azeriek fölénye ellenére az MTK váratlanul 11-eshez jutott, miután Gerát fellökték a büntetőterületen belül. Kanta jobb sarokba tartó lövését azonban hárította a Gabala kapusa. A kimaradt 11-es hamar megbosszulta magát, mivel egy bal oldali szabadrúgást nem középre ívelt a grúz Nika Kvekveszkiri, hanem a rövid sarokba lőtt a 25. percben. A szünetig hátralévő időben már bátrabban futballozott az MTK, de pontatlan játéka miatt komoly helyzet nem alakult ki a vendégek kapuja előtt.

A folytatásban is próbálkozott a kék-fehér gárda, de nem sok sikerrel, veszélyt egyáltalán nem jelentett az azeriek kapujára. Amikor pedig kiszabadult a Gabala, akkor egy gyönyörű akció végén Ozobic szépen csavart a bal alsó sarokba. A magyar csapat ezt követően is ment előre becsülettel, küzdelme végül Torghelle fejesgóljával eredményre vezetett. A hajrában is a hátrányban lévő MTK támadott többet, néhányszor védenie is kellett az azeriek kapusának, de az egyenlítés nem sikerült.

A vereség és a két bekapott gól miatt a kék-fehérek rendkívül nehéz helyzetből várják az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágót.

Felcsúton óvatosan játszottak a csapatok az első félidőben, a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben.

Fordulást követően nagyobb fokozatra kapcsolt a Videoton, aminek eredményeként Bódi megszerezte a vezetést. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt megfogyatkozott a Videoton, miután Negót második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A hazaiak ennek ellenére veszélyesebbek voltak, és Suljic találatával a hosszabbításban megduplázták előnyüket.

A visszavágót jövő csütörtökön 20.30 órakor rendezik Belgrádban.