Az angol Mark Clattenburg lesz a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének játékvezetője, míg Kassai Viktor negyedik bíróként működik majd közre a mérkőzésen.
 Az európai szövetség (UEFA) pénteken délelőtt hozta nyilvánosságra, hogy az Eb-n eddig három meccset vezető, 41 éves Clattenburg fújja majd a sípot a Portugália-Franciaország mérkőzésen. A két partjelző Simon Beck és Jake Collin lesz, míg az alapvonalon Anthony Taylor és Andre Marriner segíti a bíró munkáját.

Clattenburg az idei Bajnokok Ligája-döntőt, és az FA Kupa fináléját is, erre korábban még nem volt példa. A portugál Pedro Proenca 2012-ben Bl- és Eb-döntőt is megkapta.

Arthur Ellis 1960-ban és Arthur Holland 1964-ben dirigált a fináléban angol bíróként, azóta Clattenburg az első.

Clattenburg a kontinensviadalon a Belgium-Olaszország és a Csehország-Horvátország mérkőzéseket vezette a csoportkörben, míg a nyolcaddöntők során a lengyel-svájci találkozón bíráskodott.

A  sorra kerülő Eb-döntőre Ring Györgyöt jelölték a partjelzők tartalékjának.

A kontinenstorna döntőjét július 10-én 21 órakor rendezik meg, a párizsi Saint-Denis-ben. A Franciaország-Portugália összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

MTI