Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy a csontok vizsgálata alapján az Észak-Európát lakó Neander-völgyiek között létezett a kannibalizmus. Civilizált világunkban már nehéz elképzelni hogy élnek még olyan emberek, akik más embereket esznek, pedig néhány törzs még ragaszkodik a hagyományaihoz, és a fincsi emberhúshoz.

Naihehe barlangok, Sigatoka, Fidzsi

Fidzsit nem véletlenül nevezték a Kannibálok Szigetének, csak a 19. század végére sikerült visszaszorítani a kannibalizmust. Ennek ellenére élnek még ott olyan emberek, akik nem adják meg magukat, úgyhogy a Naihehe barlangok felé ne nagyon sétáljunk nyaraláskor.
Pápua Új-Guinea

A Ndeiream Kabur folyó mentén él a Korowai törzs, 4000 ember, akik azt hiszik, hogy khakhua  boszorkány megöli a tagjaikat, és ők akkor teljesítik kötelességüket, és a boszorkány bosszúját, ha a maradványokat elfogyasztják.
India, a Gangesznél

A Gangesz mellett laknak az Aghori szekta tagjai, akik szellemi megvilágosodásuk érdekében esznek embereket. A jó hír az, hogy ma már nagyjából húsz főre csökkent a törzs tagjainak száma.
Kongói Demokratikus Köztársaság

2003-ban, a második kongói háború után egy vezető arról panaszkodott az ENSZ-nek, hogy az embereit megették a kongói lázadók.
Libéria

A polgárháború idején konkrét bizonyítékokat találtak a kannibalizmusra a térségben, de végül egyik hivatalos szerv sem tett semmit.
Miami, Florida

Néhány zakkant ember a városok utcáin vadászik. Ronald Poppot például a nyílt utcán támadta meg egy meztelen férfi, aki meg akarta enni az arcát. A tettest a rendőröknek le kellett lőniük, áldozatát súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
+1 Oroszország

Emlékezzünk csak vissza, Sztálin idején, amikor az ukránok élelmét elvették, hogy éhen haljanak, bizony dúlt a kannibalizmus. Sztálin “Gyermeked megevése barbár cselekedet!” feliratú plakátokat is nyomtattatott.