Csak néhány nap, és a focipálya méretű kisbolygó elsuhan Földünk mellett. Ám ha a vártnál mégis közelebb kerül bolygónkhoz, akár az új jégkorszak is beköszönthet!
Bár a világvégét már többször is megjósolták, augusztus 2-án valóban minden megváltozhat. Ekkor halad el Földünk mellett az a 120 méter hosszú űrszikla, amit már régóta szemmel tartanak a csillagászok.

Az első hírek még arról szóltak, hogy nem lesz ütközés, megússzuk.

Ám elég egy apró módosulás az óriási aszteroida röppályáján, hogy a Föld felszínébe csapódva világkatasztrófát idézzen elő.

A legriasztóbb forgatókönyv szerint bolygónk újra a fagy birodalmává válhat, a globális felmelegedés ellenére beköszöntene az új jégkorszak.A becsapódás hatására ugyanis olyan sűrű porréteg takarná el a napot, hogy évekig sehol sem emelkedne 8 fok felé a hőmérő higanyszála – áll a Daily Star riasztó beszámolójában.

Persze erre azért kevés az esély, hiszen a 2016 NX22 elnevezésű kisbolygó az előzetes számítások szerint 4,5 millió kilométerre közelíti csak meg Földünket, hatalmas mérete miatt azonban így is a veszélyes égitestek közé tartozik.

Az összeesküvés-elméletek kedvelőiek nem is kellett több, váltig állítják, hogy a 6 nap múlva érkező űrszikla az egész világot elpusztítja majd!