A strandhoz tartozó kemping elkerített területén állatudvar is van.
„7 hét a nyárból, 7 Tisza-tavi településsel” címmel a Kisköre Szabadvízű Strand és Kemping az elmúlt évben már bevezetett és nagy sikert aratott kezdeményezését idén nyáron kibővíti a Tisza-tó közvetlen kapcsolattal bíró településein túl a hozzá legközelebb álló nagyvárosainak lakóira is.

Ez a felhívás azt jelenti, hogy adott heteken ingyenesen strandolhatnak a kempingben a meghívottak, a debreceniek augusztus 15. és 21. között. Debrecen mellett erre a hétre még Tiszaderzs lakosságát hívták még meg – tájékoztatott Pataki Zsolt, a Kiskörei Strand üzemeltetője. A kedvezményt érvényes (debreceni) lakcímkártya felmutatásával lehet igénybe venni.

Mint megtudtuk, az oda érkezők bárhol megszállhatnak, nem kell, hogy a kemping vendégei legyenek ahhoz, hogy megmártózhassanak.

A kiskörei strand a környék egyik legjobban kiépített fürdőhelye. Egyedüli sajátossága, hogy a strand itt van legközelebb a folyó medréhez, így a hűsölni vágyó látogató szinte az élő Tiszában lubickolhat. Egyébként nemcsak a víz miatt érdemes Kiskörére látogatni, hanem tájház, a vízerőmű, a hallépcső, s akár egy kerékpártúra okán is. A hallépcsővel a tervezők olyan létesítményt hoztak létre, mely több célra alkalmas: biztosítja a halak számára a közlekedést, szolgálja a kerékpáros turizmust és raftingolásra is alkalmas. A lépcsőben 37 darab 20 centiméteres vízlépcső követi egymást, a bukóéleknél pedig halátjáró van – igazi látványosság, ami 1,3 kilométeren húzódik.