Eddig a Fidesz, a KDNP, a Liberálisok, az IKSZ adott ki közleményt.
Fidesz: Magyarországon ne legyenek hasonló terrorcselekmények

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselőcsoportja osztozik a nizzai áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában. A terror és a tömeges gyilkosságok nem maradhatnak következmények nélkül. Elítéljük és elfogadhatatlannak tartjuk a terrorizmus minden formáját. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy hazánkban a nizzaihoz hasonló értelmetlen erőszakos cselekmény ne fordulhasson elő.

IKSZ: Európát újabb támadás érte

Európát újabb támadás érte. A franciaországi Nizzában a hírek szerint legalább nyolcvanan haltak meg, és több százan megsérültek a tegnapi terroresemény miatt. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) osztozik a francia emberek gyászában és részvétét fejezi ki az elhunytak hozzátartozóinak.Meddig kell még tűrnünk a folyamatos fenyegetettséget, támadásokat? Meddig kell még tűrnünk, hogy megfélemlítsék nemzeteinket? Meddig kell még a közös sikerek ünneplése helyett részvéttáviratokat, gyászközleményeket írni?Követeljük az Európai Uniótól és annak vezetőitől, hogy sokkal határozottabb lépjenek fel a terror ellen és a betelepítés helyett inkább Európa és a fiatalok jövőjének biztonságáról gondoskodjanak.

KDNP: gyilkos gyűlölet okozta a tragédiát

A tegnapi francia nemzeti ünnepen közös örömöt megélő ünneplő tömeget olyan tragédia ért, amit a gyilkos gyűlölet okozott. A nyugati világnak együttes fellépéssel, közösen kell megfékeznie a terrorizmust. Magyarország eddig is ezt képviselte. Bízva a sérültek mielőbbi felépülésében, az áldozatok családjának mély együttérzésünket fejezzük ki.

Liberálisok: Aljas és barbár támadás a szabadság ellen 

Aljas és barbár támadást intéztek tegnap Nizzában a franciák nemzeti ünnepén a szabadság ellen. Az elvakult elkövető szándékosan minél több emberéletet oltson ki! Az aljas tett áldozatai védtelen emberek, köztük sok a nő és a kiskorú gyermek. A pontos részletek még nem ismertek, de az már egyértelmű, hogy a merénylő az iszlám fundamentalizmus hatása alatt állt és az Iszlám Állam máris ünnepli a barbár tettet.

A Liberálisok mély együttérzésüket fejezik ki a megtámadott francia nemzettel, osztozunk gyászukban. Őszinte részvétünket nyilvánítjuk az áldozatok hozzátartozóinak és gyógyulást kívánunk a sebesülteknek, köztük magyar honfitársainknak.

A nizzai merénylet arra figyelmezteti a szabadság híveit, hogy a terrorizmussal szemben nincs megalkuvás, ellenük nemzetközi összefogással az eddiginél is határozottabban fel kell lépni és minél hamarabb fel kell számolni hátországukat, az Iszlám Államot. Nem tűrhetjük, hogy kontinensünket hadszíntérré változtassák aljas gazemberek és élhetetlenné váljanak a hétköznapok nagyvárosainkban.

MTI