Az Edda énekese is megtapasztalhatta korábban, hogy milyen, amikor kilátástalannak tűnik az ember helyzete. Mostanra már jobb a helyzet és megtanulta: többé nem kér a hitelekből!
Évekkel ezelőtt 45 millió forintos, svájci frank alapú hitelt vett fel Pataki Attila, ami a forintosítás és a törlesztőrészletek rendes fizetése ellenére is tönkretette az életét. Két évvel ezelőtt ugyanis még mindig 28 millió forintot kért tőle a pénzintézet. Ekkoriban még nagyon félt attól, hogy imádott gyerekeire csak adósságot hagy majd, mára azonban jóval pozitívabban szemléli a helyzetet.

„Lényegesen lejjebb ment az adósságom, mert egy baráti segítséggel tudtam forintosítani. Hiszem, hogy nem fog bekövetkezni, amitől régen tartottam. Egy valamire talán mégis jó a kialakult helyzet. Pontosan azt tanulom meg újra, amire édesanyám is tanított: csak addig nyújtózkodhatok, ameddig a takaróm ér. A televíziók által sugallt vágyak rossz irányba viszik az embereket, de én már ellen tudok állni a kísértésnek – mondta a Hot magazinnak Attila, aki már nem vásárol olyat, amihez kölcsönre lenne szüksége, akár pénzintézettől, akár barátoktól.

Az énekes abban bízik, hogy hamarosan meg tud szabadulni a hitel terhétől, ezért pedig minden anyagi erőforrását képes beáldozni.

„Fogalmam sincs, hogy melyik szerettem mit örököl majd tőlem, de szerencsére egyelőre nem aktuális a kérdés, mert nem készülök meghalni. Ez még mindig az uzsora uzsorája. Ezzel pszichésen nem lehet mit kezdeni. Hiába volt meg a kormány jó szándéka, legfeljebb lokalizálta a problémát. Ha bármelyik épeszű ember belegondol, rájön, hogy a legaljasabb északi maffiózó sem kér ilyen durva kamatot. Nem is kérhet! Nem teheti meg, mert az a magyar törvényekkel ellentétes lenne. Próbáljon meg bárki uzsorakamatra kölcsönadni, azonnal börtönben találja magát! Belegondolni is szörnyű, hány embert tettek tönkre a pénzintézetek és hányan dobták el az életüket elkeseredettségükben. Én még szerencsésnek tartom magam, mert az Edda hasít, mint az ék.” - dühöngött az Edda frontembere.