Nemcsak molesztáltak két fiatal hölgyet, hanem ténylegesen megerőszakoltak szilveszterkor Kölnben. Egyikük teherbe is esett. Az információkról egy nőket segítő egyesület számolt be Németországban. Az egyik német nő azóta is lelki segítségre szorul. Az áldozatok nem tettek feljelentést, mert szégyellték a támadást.
A kölni és más városokban történt erőszakot vizsgáló parlamenti bizottság eddig nem tudott ilyen esetről, csak molesztálásokról. A két nőt állításuk szerint a pályaudvar előtti főtéren támadták meg.

Az egyik áldozat azt mondta, hogy a tömegben elszakadt a barátaitól és egy csoport férfi körbevette. A támadók egymás között lökdösték, majd leteperték és megerőszakolták. Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról, aki sokkos állapotban elmenekült. Később sérüléseit kezelni kellett kórházban, ahol megállapították, hogy terhes. Az áldozat nem tudta megállapítani, hogy mikor esett teherbe. Végül a terhesség megszakítása mellett döntött.

A történet könnyen igazolható, hiszen a rendőr és a kórház is megerősítheti.

Heller Ágnes filozófus, aki korábban kisebbítette a 2006-ban a rendőrök által megvert, meglőtt tüntetők sérüléseit, illetve bagatellizálta a kölni erőszakot, az ATV januári adásában biztosan állította, hogy szilveszterkor a német városokban nem történt nemi erőszak. Sajnos most sem volt igaza.

VIA