Egy felfegyverzett férfi elbarikádozta magát egy hotelben. Az eset az olcsónak számító Formule 1 hotellánc franciaországi, bolléne-i egységében történt.
A rendőrség 250 méteres körben kordont vont az épület köré – eddig mindössze ennyit tudni az esetről biztosan.

A férfinél fegyver van. Egyes hírek szerint kés és robbanóanyag van a támadónál. Olyan információk is keringenek a nemzetközi sajtóban, amelyek szerint a férfinél lőfegyver van. A hotelt azóta kiürítették. Még nem világos, hogy az épületből mindenkit sikerült-e kimenekíteni, vagy a férfinek túszai vannak.

A férfi motivációi egyelőre tisztázatlanok.

A hírek szerint a bolléne-i hatóságok komoly korlátozó intézkedéseket vezettek be a támadás kapcsán. A környező utakat lezárták, a Formule 1 hotelben és a környező utcákban elzárták a vizet és gázt – mindezt arra hírre reagálva tették a hatóságok, hogy a férfinél bomba van. Az áramellátást is kikapcsolták a környéken.

A város polgármestere, Marie-Claude Bompard közleményben intette nyugalomra a lakosságot.

Magyar idő szerint 19:00-kor a Vaucluse-prefektúra közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben elmondják, hogy a fegyveres férfi miatt nemcsak a hotel épületét, hanem a környező utcákat is kiürítették és a francia csendőrség megkezdte a tárgyalásokat a férfival. A helyszínen megjelentek a francia rendőrség különleges egységei, a tűzoltók és a mentők is több kocsival vonultak ki. A városba vezető összes nagyobb utat lezárták.

A polgármesteri hivatal jelezte, hogy a Formule 1 szálloda vendégeinek biztosítani tud férőhelyeket a helyi kollégiumban,  így sokan ott töltik az éjszakát.

Este 8 óra után feloldották az útzárat a települést övező autópályákon.

A fegyverest 20:45-kor letartóztatták. Eddig úgy tudjuk, senki sem sérült meg az incidensben.

A villamosenergia, a gáz- és a vízellátás is helyreállt a környéken.

Meg nem erősített információink szerint a férfi elégedetlen volt a szálloda szolgáltatásaival és túszul ejtette az egyik managert, mielőtt letartóztatták volna.

(MirrorRT)