Egy rendőrt mellen szúrt, másik négyet tisztet pedig megsebesített szerda este a Hyde Parkban vízicsatázó tömeg Londonban. Az incidens egy hangosító felszerelésével kezdődött, de hamar elfajult az erőszak. A fiatalok üvegekkel kezdték el dobálni a kiérkező tiszteket, majd amikor ellenállásba ütköztek, "Black Lives Matter" -kántálásba kezdtek.
Legalább három rendőr megsebesült a csütörtöki vizicsatán a londoni Hyde Parkban – írja a Daily Mail.

A lap szerint 2011 óta nem történt ilyen erőszakos incidens a fővárosban. A tisztek egy óriási vizicsatát próbáltak szétoszlatni, de a négyezres tömeg nem nézte jó szemmel, hogy a rendőrök beleavatkoznak hűsölésükbe.

Egyelőre nincs információ rendőri túlkapásról, de a brit lapok már felhívást intéztek a spontán tüntetésen résztvevő fiatalok felé, hogy minden felvételt küldjenek el nekik vagy osszák meg a közösségi médián.

Pillanatok alatt demonstrálás lett a hűsölésből

A rendőri jelentések alapján körülbelül négyezren voltak a parknál, sok iskola már előre megszervezte a közös hűsölést. Délután 3-kor érkeztek, és egészen 9-ig lazítottak mindenféle incidens nélkül. Ekkor érkeztek a rendőrök.


A tisztek állítólag megakadályozták, hogy néhányan erősítőket állítsanak fel a víz mellett, nem akartak hangzavart. A tömeg ekkor elveszítette türelmét, és rátámadt a tisztekre.

A közösségi médián azóta is rengeteg támadás éri a “Black Lives Matter”-t kántáló tömeget, hiszen az emberjogi csoport nem a zenehallgató hűsölők, hanem a jogtalanul bántalmazott, meggyilkolt afroamerikaiak védelmére alapították.


Londonban már régóta nem mértek ilyen meleget, szerdán napközben 35 fokos hőség volt, és éjjel is csak 23 fokig hűlt le a levegő, a páratartalom szinte elviselhetetlen.