Furfangos olasz rablókat tartóztatott le Nápolyban a rendőrség. A kis csapat alagutakból és csatornákból előbújva rabolta ki a város legdrágább luxusüzleteit.
Nápoly utcái alatt fülelték le a hatfős olasz rablóbandát, akikről időközben kiderült, hogy minden akciójukat a föld alól kezdték – írta a Sky News.

Csatornákba bújva suhantak végig észrevétlenül az olasz város spanyol negyedében, és új átjárókat vájtak a föld alatt. Pontosan tudták, melyik út melyik csatornafedőhöz vezet, így villámgyorsan tudták végrehajtani rajtaütéseiket. Mikor megszerezték a zsákmányt, visszabújtak a föld alá.

Több mint 300 ezer auro értékben raboltak, legnagyobb zsákmányukat a Bulgari ékszerüzletből és a Bruno & Pisano boltból szerezték.

Már novemberben lefülelték hármukat a rendőrök, föld alatti búvóhelyükön bukkantak rájuk. A nyomozás viszont sokáig húzódott, mivel a 3 bűnrészest is meg akarták találni.

A bűnözőket segítő 3 személy között egy házaspár is szerepelt. Az ő udvarukból jutottak be az alagútrendszer központjába egy csapóajtón keresztül.

Mindannyiukat letartóztatták, közülük öten már visszatérő börtönlakók.