Az angol labdarúgó-szövetség állítása szerint az északír válogatott csatára, Kyle Lafferty olyan meccsre fogadott, amelyre nem lett volna szabad.
Sokan talán még emlékeznek,  hogy Kyle Lafferty, az északír válogatott csatára egyenlített a magyar válogatott ellen a belfasti Európa-bajnoki selejtező 93. percében még tavaly szeptemberben. Lafferty gólja miatt kellett a magyar válogatottnak pótselejtezőt játszania.

Az Eb-t is megjárt csatár viszont most nagy bajban van, mert  az FA kötelességszegés miatt eljárást indított ellene.

„A játékos február 20-án egy mérkőzés végeredményére fogadott. A szövetség E8-as szabályzati pontja kimondja, hogy tilos az FA által szervezett bármilyen eseményre történő fogadás. Laffertynek augusztus 5-éig van ideje reagálni a vádakra" – olvasható az angol szövetség közleményében.

A szövetség egyelőre nem nevezte meg a találkozót.

A Norwich Citynek, Lafferty akkori klubjának, február 20-án nem volt mérkőzése, következő meccsüket egy hét múlva játszották a Leicester ellen. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a csatár január 9-e és március 24-e között nem is játszott a Norwich-ban, sőt, március végén kölcsönadták a másodosztályú Birmingham Citynek.