A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy “a magyar baloldal ismét hátba támadta Magyarországot”. Egyben felszólítják a baloldali pártokat: hagyják abba az ország támadását az unióban és ne erőltessék “Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikáját a magyar emberekre.
A két frakció vezetője, Kósa Lajos (Fidesz) és Harrach Péter (KDNP) hétfőn közös közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: a magyar baloldal európai parlamenti képviselői megszavazták, hogy pénzbüntetéssel sújtsák azokat az országokat, amelyek visszautasítják a kényszerbetelepítést. “A baloldal – a magyar emberek érdekei helyett – ismét Brüsszel pártjára állt” – fogalmaztak.

Hozzátették: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és az LMP politikusai mind támogatták azt a jelentést, amely rögzíti, hogy minden tagállamnak részt kell vállalnia az állandó elosztási mechanizmusban. Arra kérték az Európai Bizottságot, hogy vezessen be egy olyan pénzügyi mechanizmust, amely bünteti a brüsszeli kényszerbetelepítést nem teljesítő tagállamokat. Emlékeztettek, a korábban kiszivárgott javaslatokból azt is lehet tudni, hogy mekkora büntetést terveznek: minden visszautasított bevándorlóért Brüsszel 78 millió forintot számolna fel, annyi pénzt, amennyiért egy magyar ember 40 évet dolgozik. “Ez a felháborító javaslat újabb jele annak, hogy Brüsszel teljesen érzéketlen a valósággal szemben, teljesen elveszítette kapcsolatát a választókkal” – szögezték el. Ráadásul a javaslat ellentétes az EU jogszabályaival és alapszerződésével is – fűzték hozzá. A két frakció elutasítja Brüsszel és a magyar baloldal bevándorlás-politikáját, és kiáll amellett, hogy csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak együtt élni.

Forrás: MTI, Fotó: mno.hu