Az első fél évben jelentősen nőtt az új és használt autók piaca: kiemelkednek a flották, de a magánvásárlók száma is 40 százalékkal bővült tavalyhoz képest - írja szombati számában a Magyar Nemzet.
24 százalékkal növekedtek az újautó-értékesítések 2014 azonos időszakához képest. A tavalyi év első hat hónapjában 37 ezer autó talált gazdára, míg idén közel 46 ezer – mondta a lapnak Szabó Emese, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Mint kifejtette, az eladások 60 százalékát a flottabeszerzések adják, de egyre jelentősebb a magánszemélyek járművásárlása. A legfelkapottabb típusok a SUV-ok, vagyis a városi terepjárók.

Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetője arról számolt be a cikkben, hogy a hazai használtautó-piacon egyre nagyobb szereppel bír az import; az eladott gépkocsik közel 20 százaléka korábban külföldön teljesített szolgálatot. A használt gépjárművek átlagos ára 1,8 millió forint volt, a gazdát cserélt használt autók 54 százaléka még mindig legalább 12 éves, ezek átlagára az egymillió forintot sem éri el.

MTI