“Fekete Hatalom! Fekete lovagok! Mesterlövész gyilkosaink megöltek öt rendőrt. A következő napokban újabb gyilkosságok jönnek! Akarsz orgyilkosként nekünk dolgozni? Szerezz egy puskát és csatlakozz hozzánk az elnyomás elleni harcban!”
Tizennégy rendőrt lőttek meg péntekre virradóan Dallasban, közülük négy a helyszínen életét vesztette. Feldühödött színesbőrű bandák járják a várost, fosztogatnak, és a fehér lakosságra támadnak. Szexuális erőszakról is érkeztek hírek. A Dallasban kirobbant faji zavargások már St.Paulba, Baton Rougeba,Chicagóba és New Yorkba is átterjedtek.

Dallas belvárosában a helyzet kaotikussá vált, rendőrségi helikopterek cirkálnak a város felett, az internet szolgáltatást a hatóságok blokkolták, a rendfenntartó erők teljes létszámban tartózkodnak a helyszínen.

Az emberjogi mozgalmak által szervezett tüntetéssorozatra azért került sor, mert fehér rendőrök lőttek agyon két afroamerikait. Jogvédő szervezetek szerint a rendőrség rasszista hozzáállását bizonyítják a túlkapások, ezért jogot és igazságot követelnek az Amerikában élő színesbőrűek.

A jogaikat és igazságukat a tőlük megszokott módon próbálják elérni, romhalmazzá változtatták Dallas belvárosát, épületek és gépjárművek lángolnak, a fehér emberek pedig bezárkóztak a lakásaikba.

Tüntető négerek lepték el a város, olyan transzparenseket emelnek a magasba, amik a rendőrök ellen uszítanak, fehér-ellenes feliratokat tartalmaznak. Barack Obama Varsóban, a NATO csúcsértekezlet helyszínén a következő nyilatkozatot tette a sajtónak: “Nem elszigetelt incidensekről van szó, ezek a bűnügyi igazságszolgáltatás rendszerében meglévő faji egyenlőtlenségek jelei.”

Az amerikai elnök ezzel olajat öntött a tűzre, a hangulatok pedig tovább mérgesedtek. Nyilatkozatában utalt arra is, hogy a lakosság Amerikában indokolatlanul nagy mennyiségű lőfegyvert birtokol, ezért a jövőben szigorítani kell a törvényben foglaltakon.

A rendőrök életét kioltó szervezett támadások elkövetését a Black Power Political Organization vállalta magára, amit a liberális média nemes egyszerűséggel “fekete jogegyenlőségi mozgalomként” határoz meg. A fekete tagokat tömörítő terrorista szervezet robbantásokkal is fenyegetőzött, de a kiérkezett tűzszerészek nem találtak robbanószerkezeteket.

A Black Power Political Organization a következő közleményt adta ki közösségi oldalán: “Fekete Hatalom! Fekete lovagok! Mesterlövész gyilkosaink megöltek öt rendőrt. A következő napokban újabb gyilkosságok jönnek! Akarsz orgyilkosként nekünk dolgozni? Szerezz egy puskát és csatlakozz hozzánk az elnyomás elleni harcban!”

A fenti nyilatkozattal egyértelművé válik a fekete lakosságból verbuválódott terrorista szervezet szándéka, faji háborút akarnak kirobbantani a fehér lakosság ellen, ebben pedig kiváló partnereik a liberális média és az emberjogi aktivista hálózatok, de ezeken kívül még a nagypolitika is.

A totális őrület bármikor elkezdődhet, amikor megszűnnek a törvényesség keretei és kezdetét veszi a faji mészárlás, a etnikai háború brutalitása.

A dallasi terrorista támadás az elnöki székért harcolók közül a demokratáknak kedvez, hiszen az ő választási programjuk tartalmazza a fegyvertörvény szigorítását. Az Egyesült Államok polgárainál 300 millió fegyver, ezek közül legálisan elérhetőek a magas tűzerővel rendelkező gépkarabélyok is. A fegyverek birtoklásához az amerikai alkotmány szerint minden amerikainak joga van.

A faji jellegű feszültségek fokozódása várható az Államok több nagyvárosában, a liberális agitátorok munkához láttak, a néger terrorszervezetek harcra szólítottak minden afroamerikait. A rendőrség egyenlőre még uralja a rendkívüli helyzetet.

A szélsőséges események egy globális, egész Amerikára kiterjedő etnikai polgárháború előfutárai. A feketék fehérek iránt érzett gyűlölete csillapíthatatlan, a liberális média pedig ezt erősíti fel az utcai erőszak brutális szintjére.

Kovrig Attila