Úgy tűnik a magyarok félnek legjobban az Európába áramló menekültek miatt.
Ez az eredménye az amerikai Pew Research Intézet felmérésének, melyet tíz országban végeztek el a szakemberek 11 ezer válaszadó bevonásával.

A kutatás eredményből az is kiderül: az európaiak szerint a kontinensre érkező migránsok növelik a terrortámadások kockázatát.

Magyarországon ezzel 76 százaléknyian értettek egyet a válaszadók közül. Hasonlóan magas, mintegy 71 százalék a lengyeleknél is azoknak a száma akik szerint egyenes arányban van a bevándorlók számának növekedése és a terrorfenyegetettség.

Németországban, ahová a legtöbb menekült érkezett, a megkérdezettek 61 százaléka mondta azt, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között.

A bevándorlás gazdasági hatásaival kapcsolatban hét országban a nagy többség egyértelműen úgy érzik: a menekültek miatt veszélybe kerülhet a munkahelyük és a szociális juttatásaik. Magyarországon ezzel 86 százaléknyian értettek egyet.

A közvéleménykutatásból az is kiderült: az említett országokban a lakosság többsége szerint az újabb etnikai csoportok vagy nemzetiségek megjelenésének nincs kedvező hatása.