Sima győzelemmel kezdte szereplését a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjében a DVSC-TEVA együtese.
Vidám debreceniek a meccs előtt - Fotó: dvsc.hu
A házigazda a San Marino-i klubnak ez volt ötödik nemzetközi megméretése. Korábban a lett Liepajas Metalurgs (otthon 0–2, idegenben 0–4), a máltai Valletta (0–3, 0–1), az észt Levadia Tallinn (0–1, 0–7) és a liechtensteini Vaduz (0–5, 1–5) is simán, kettős vereséggel búcsúztatta a gárdát.

A debreceniek sem akartak a fenti együttesek mögött lemaradni, s már az 5. percben előnyhöz jutott a Loki: Tisza asszisztjából Szakály talált a hazaiak kapujába.

Fél órával később immár gólszerzőként vállat szerepet Tisza, amikor Ferenczi bal oldali beadását közelről sodorta a a hálóba.

Közben ezernyi helyzete, ígéretes akciója volt a debreceni együttesnek, szinte minden támadás gólveszéllyel járt: Varga, Mészáros N., Tisza, Castillion, s Holman kétszer is megcélozta Vivan kapuját.

Az első félidőben a Lokinak 15 lövése volt, ebből 8 eltalálta a kaput, kettő a hálóig is eljutott.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Támadásban maradt a Loki. S jött a harmadik gól: ezúttal Szakály volt a “feladó”, s Tisza a végrehajtó. 3-0.

Egymást érték a debreceni helyzetek (Tisza, Djelmic, Holman), közben a hazaiak is eljutottak Radosevic kapujának előterébe, s első lövésük (62. perc) a kapufát találta telibe.

A hajrában újabb két gólt vágott a Loki: előbb Szakály volt eredményes, majd Kulcsár állította be a végeredményt.

La Fiorita – DVSC-TEVA 0-5(0-2)
Radosevic – Jovanovic, Brkovics, Mészáros N., Ferenczi J. – K. Mészáros (Djelmic, 58.), Varga J., Holman, Szakály P. – Tisza (Szekulics, 68.) – Castillion (Kulcsár, 45.).
Gólok: Tisza (34., 49.), Szakály (5. és 84.), Kulcsár (89.)

A visszavágót egy hét múlva, július 7-én, csütörtökön 18 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban.

VIA