Nem kell lékelni, nem kell félbevágni, nem kell kocogtatni. Megvan a módszer, amivel nem nyúlsz mellé a vásárláskor.
Biztosan előfordult már, hogy azt hiszed, sikerült megvenned a legédesebb görögdinnyét, aztán otthon kiderül, hogy íztelen.

Amióta uniós rendelkezés miatt tilos a dinnyét lékelni, azóta magunkra és a szerencsére vagyunk utalva. Eddig! Most azonban mi eláruljuk a titkot, mit lessen a dinnyén, aki nem darabolva akarja vásárolni.

Mely módszerek nem működnek?

A kocogtatás. A kongó hang állítólag érett gyümölcsöt sejtet. Aki vitt már haza tököt, tudja, hogy ez nem mindenható módszer.

A sárga folt. Azt mondják, ott feküdt a földön, ott nem érte a nap, vagyis volt ideje beérni. Ám ez nem minden dinnyefajtánál jön be.

A kocsányvég vizslatása. Ha még zöld, akkor a dinnyét nem egészen éretten szedték le, tedd vissza a gyümölcsöt!

A tuti tipp, amire a dinnyeárusok esküsznek, márpedig rájuk érdemes hallgatni: Ha megvágjuk a dinnye szárát, és a közepe fehér, akkor a gyümölcs biztosan édes!