Egy vagy több fegyveres nyitott tüzet délután 6 óra körül a müncheni Olimpiapark bevásárlóközpontjában. Az első beszámolók szerint több sérült is van, hírügynökségek arról is jelentettek, hogy a támadásban egy személy meghalt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy merénylet történt-e, vagy más okok húzódnak meg a háttérben. A müncheni rendőrség egyik szóvivője úgy tájékoztatott, hogy az incidens súlyos, a rendőrség pedig nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.
Münchner Abendzeitung szerint München belvárosában, a Karlsplatzon, újabb lövöldözés volt. Erről egyelőre nincs bővebb információ.


A Süddeutsche Zeitungnak a rendőrség megerősítette, hogy a támadásnak több halálos áldozata is van. A szemtanúk helyszíni beszámolói szerint akár tizenöt ember is életét veszthette a lövöldözésben. A München környéki kórházakba minden elérhető orvost berendeltek.
Az biztosnak tűnik, hogy a feltételezett elkövető vagy elkövetők elmenekült(ek) a helyszínről, a speciális egységek a közeli metróaluljáróban keresik a tetteseket – az egyik fegyveres állítólag oda futott le. A biztonsági erők az akció végéig arra szólítottak fel mindenkit, hogy ne hagyják el az Olimpiapark üzleteit.

A Reuters brit hírügynökségnek sikerült elérnie a pláza egyik boltjának dolgozóját, aki arról számolt, be, hogy sok lövést lehetett hallani, és több üzlet személyzete a boltokban bújt el.


A metrót leállították. A hatóságok felszólították a környéken lakókat, hogy maradjanak otthon, illetve arra kérik a taxisokat, hogy ne vegyenek fel utasokat.