A francia rendőrség letartóztata a radikalizálódott férfit, aki otthon tárolta a robbanószert.
A rendőrség otthonában hallgatta ki a Párizstól dél-keletre fekvő külvárosban élő férfit vasárnap éjjel egy betörési ügy miatt.

A 23 éves férfi ugyanis legalább egyszer visszament egy kuncsaftja lakását kifosztani, miután kirakta őt a reptéren.

A fiatalt ismerte a francia titkosszolgálat, azok között a megfigyelt emberek között van, akiről volt „fiche S”-ük, vagyis olyan aktájuk, amit a potenciálisan veszélyes radikálisokról állítanak ki. Nem figyelték meg, de feltűnt már a viselkedése a rendőrségnek.

Amikor a férfi otthonát vasárnap felkereste a rendőrség, aggasztó fordulatot vett az eredetileg betörési ügy, mert a lakásban két szál dinamitot, detonátorokat és kábeleket találtak.

A rendőrség szerint teljesen működőképesek, ráadásul a taxisogfőr veszélyesen tárolta, mert a lakásban olyan meleg volt, hogy megától is berobbanhatott volna a robbanószer.

A rendőrök emeltt egy Iszlám Állam zászlaját ábrázoló képet is találtak a mobiltelefonján, valamint egy személyigazolványt, amit valószínűleg múlthéten lophatott el valakitől.

A letartóztatás pár nappal azlőtt történt, hogy csütörtök éjjel egy szintén radikalizálódott 31 éves férfi, 84 embert ölt meg Nizzában. Emiatt három hónappal meghosszabbították az országban a rendkívüli állapotot, amit a 130 ember életét követelő, tavaly novemberi párizsi terrortámadás után hirdettek ki.