A rendőrfőnök, Hubertus Andrä a hajnali sajtótájékoztatón közölte, hogy az elkövető holttestét találták meg a bevásárlóközponttól egy kilométerre. 
A merénylő egy 18 éves iráni származású német állampolgár, aki hosszú ideje Münchenben élt. A támadás után öngyilkos lett. A támadás indítékai egyelőre ismeretlenek. Az esti akciókban több mint 2300: rendőrt vetettek be. A bevásárlóközpontnál folytatják a helyszínelést. Egyelőre még vizsgálják, hogy a merénylő kikkel állhatott kapcsolatban.

Három sérült életveszélyben van

A 21 sérült közül hárman súlyos, életveszélyes állapotban vannak, a többiek sérülése nem súlyos - hangzott el a rendőrségi sajtótájékoztatón. A halálos áldozatok között fiatalok is vannak.

02:43 - Nem tudják még, honnan szerzett fegyvert

A lövöldözés a McDonald's-nál kezdődött, innen haladt az elkövető a közeli bevásárlóközpont felé. A rendőrség vezetője azt mondta, nincs információja egyelőre arról, hogy a fiú honnan szerezhetett fegyvert. Egy pisztoly volt nála, nem puska, ahogy a beszámolókban szerepelt - tette hozzá Hubertus Andrä. A merénylő iráni-német kettős állampolgár volt, a holttestét a bevásárlóközpont melletti egyik mellékutcában találták meg.

02:29 - Nem tudják, miért lövöldözött

Egyelőre nem találnak kapcsolatot egy terrorszervezethez sem, a támadó indítéka egyelőre nem ismert - közölte a sajtótájékoztatón Hubertus Andrä, a rendőrség vezetője. A merénylő több mint két éve Münchenben élt, korábban nem került a rendőrség látókörébe.

02:26 - Két menekülőt tartottak gyanúsnak korábban

Kezdetben két másik személyt is gyanúsítottnak tartottak, akik egy járművel menekültek a helyszínről, de a szemtanúk beszámolói és a biztonsági kamerák felvételei alapján kiderült, egyedül volt a támadó.

02:24 - Százan a rendőrségen találtak menedéket

Az Olympia bevásárlóközpont környékét a további vizsgálatok miatt továbbra is lezárva tartják, de hajnali négykor a menetrendnek megfelelően újraindul a tömegközlekedés - mondta a rendőrség vezetője. A rendőrségen nagyjából száz ember kapott menedéket.

02:20 - Egy 18 éves férfi volt az egyedüli támadó

Egy 18 éves iráni származású német férfi lehetett a merénylő, aki öngyilkos lett - közölte a müncheni rendőrség vezetője a hajnali sajtótájékoztatón. Semmi jel nem utal arra, hogy több elkövető lett volna. A rendőrségi akcióban 2300:-an vettek részt.

02:15 - Újra járnak a buszok és a taxik

Ismét elindult a tömegközlekedés, miután a rendőrség "óvatosan" közölte, hogy vége a vészhelyzetnek. A BBC élő képei szerint újra közlekedhetnek a taxik és az beindult autóforgalom is.

01:44 - 21 sérült van

A rendőrség korábban 10 sérültről beszélt, most viszont a szóvivő azt mondta, 21 sérültről tudnak, vannak köztük súlyos sérültek is.

01:33 - Egyedül lehetett a támadó

A rendőrség a Guardian jelentése szerint "óvatosan" közölte, hogy vége a vészhelyzetek. Nagy a valószínűsége, hogy egy elkövető lehetett, aki öngyilkos lett.

01:28 - Tovább emelkedett a halottak száma

A német rendőrség azt közölte, a halálos áldozatok száma 10-re emelkedett. Egyikük a rendőrség szerint az egyik támadó lehet.