“Az egyik vonat szó szerint belefúródott a másikba” – nyilatkozta az olasz vasúttársaság vezetője arról Bari város közelében kedden történt frontális vonatütközésről, amelyben eddig huszonheten vesztették életüket. A sérültek száma mintegy ötven.
A pugliai régió egészségügyi intézményhálózatának egy szóvivője szerint a mentők az áldozatok számának további emelkedésétől tartanak, és még mindig azon dolgoznak, hogy kiszabadítsák a roncsok közé beszorult esetleges további utasokat.

Egész éjjel dolgozni fogunk, hogy megbizonyosodjunk róla, vannak-e még ott további emberek – erősítette meg Giancarlo Conticchio, a vasúti rendőrség egyik tagja.

A KÉT NÉGYKOCSIS SZERELVÉNY AZ ANDRIA ÉS CORATO KÖZÖTTI VASÚTI PÁLYA EGY VIDÉKI, EGYVÁGÁNYOS SZAKASZÁN ROHANT EGYMÁSBA. A VASÚTI RENDŐRSÉG SZERINT EGYELŐRE NEM VILÁGOS, HOGY A SZERENCSÉTLENSÉGET EMBERI VAGY MŰSZAKI HIBA OKOZTA. A NEM SOKKAL KEDD DÉL ELŐTT BEKÖVETKEZETT BALESET AZ ELMÚLT HÉT ÉV LEGSÚLYOSABB OLASZORSZÁGI VASÚTI SZERENCSÉTLENSÉGE. 2009-BEN A TOSZKÁNIAI VIAREGGIÓBAN 32 EMBER HALÁLÁT OKOZTA KÉT VONAT ÖSSZEÜTKÖZÉSE.

A keddi szerencsétlenségben érintett két vonat egyaránt a Ferrotramviaria magán vasúti társaság által üzemeltetett járaton közlekedett. A cég 21 villamos hajtású szerelvényből álló flottáját leginkább ingázó diákok és munkába járók veszik igénybe Bari repülőterének elérésére. Massimo Nittinek, a Ferrotramviaria vezérigazgatójának nyilatkozata szerint a két vonat közül az egyiknek nem lett volna szabad ott lennie az adott pályaszakaszon.

“Az egyik vonat szó szerint belefúródott a másikba” – mondta Nitti az egyik olasz tévének. Szavai szerint a mentésben dolgozók az észak felől érkezett szerelvényt már teljesen átvizsgálták, de a másik szerelvény roncsainak feltárásán még dolgoznak.

Forrás: MTI