A jelenleg Izraelben élő, uszító, magyargyalázó Dániel Péter kártérítést követel a magyar államtól az őt ért „súlyos jogsértések miatt” – többek között ezt írta a PestiSrácok.hu-nak küldött levelében a hamis vád miatt körözött jogász. Leírta azt is, hogy szerinte a magyar hatóságok azért nem merik kikérni Izraeltől, mert abból nemzetközi botrány lenne, majd hencegve megjegyezte, hogy Izrael soha nem fogja kiadni a „fasiszta orbáni diktatúrának”. Az ügyészség portálunknak elismerte, hogy valóban nem adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot Dániel ellen, azt ugyanakkor vizsgálják, milyen jogi lépéseket lehet tenni még annak érdekében, hogy az ügyvéd büntetőjogi felelősségre vonása végre megtörténhessen. 
Legutóbbi cikkükre reagálva levelet küldött szerkesztőségünknek Dániel Péter ügyvéd, amelyben nehezményezi, hogy a magyar hatóságok koncepciós eljárást folytatnak vele szemben és egy jogsértő elfogatóparancsot adtak ki ellene.  Emlékezetes, a PestiSrácok.hu nemrég megírta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis vád miatt körözi az Izraelbe menekülő, botrányairól elhíresült ügyvédet, aki legutóbb azért került a figyelem középpontjába, mert a labdarúgó Eb kapcsán a magyar válogatottat, a magyar szurkolókat és végső soron az egész nemzetet gyalázó nyilatkozatokat tett.

Korábbi írásukra utalva Dániel nehezményezte azt is, hogy ő nem volt soha “gyurcsányista”, hiszen minden demokratikus párttal együttműködött, de egyiknek sem volt tagja soha. Az persze más kérdés, hogy később az ellenzéki pártoknak is kellemetlenné vált a botrányairól elhíresült ügyvéd és a Wittner Máriát gyalázó írása miatt még a Demokratikus Koalíció is elhatárolódott tőle. Emlékezetes, korábban prostituáltnak bélyegezte a Fidesz volt országgyűlési képviselőjét, ezért évekkel ezelőtt rágalmazás miatt ugyancsak elfogatóparancsot adtak ki ellene, ám a körözési lista szerint ebben az ügyben már nem, csupán a fentebb említett, hamis vád miatt  keresik a magyar hatóságok.

Igaz, kérdésünkre az ügyészség elismerte, hogy két éve csupán belföldi elfogatóparancs alapján körözik a férfit, annak ellenére, hogy  a magyar hatóság is tudja, Izraelben van. Az ügyészség tájékoztatása szerint ennek oka, hogy nem sikerült kideríteniük Dániel pontos tartózkodási helyét, noha még az izraeli szervekkel is felvették a kapcsolatot. „Tényszerűen ismert az izraeli igazságügyi hatóságok gyakorlatában, hogy a nemzetközi elfogatóparancs  ilyen esetekben eredménytelen marad , ezért 2014-ben nem került sor nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására” – írta portálunknak Gasz Péter, az ügyészség szóvivője, hozzátéve, hogy vizsgálják, milyen további jogi lépéseket lehet tenni annak érdekében, hogy Dániel Péter büntetőjogi felelősségre vonása megtörténhessen.  Úgy tudjuk, Dániel egész egyszerűen azért nem került még rendőrkézre, mert Izrael nem adta ki az ügyvéd adatait a magyar hatóságoknak, így valóban okkal példálózhat azzal, hogy nem tudják elkapni.

Dániel portálunknak írt levelében  hencegve meg is jegyezte, hogy Izrael soha nem fogja kiadni „a fasiszta orbáni diktatúrának”, és az ügyészség azért nem kéri a kiadatását, „mivel pontosan tudják, hogy ez a jogsértő koncepciós eljárás, illetve az ellenem kiadott törvénytelen elfogatóparancs nemzetközi botrányhoz vezetne” – jelentette ki Dániel Péter, aki ennél is továbbment és közölte, hogy kártérítést fog követelni Magyarországtól az őt ért „súlyos jogsértések miatt”.

De van egy rossz hírem Orbánék részére. Nemzetközi eljárást fogok kezdeményezni izraeli állampolgárként és kártérítési igényt fogok előterjeszteni a Magyar Állam ellen a fenti súlyos jogsértéseik miatt. Az eljárás során vizsgálni fogják a koncepciós büntetőügyet és az ellenem elkövetett súlyos, antiszemita támadásokat is. Izrael pedig természetesen soha nem fog kiadni a fasiszta orbáni diktatúrának. Dióhéjban ennyi. Shalom! – írta az elhíresült jogász.